Een Beroepsaansprakelijk­heids­verzekering voor de technische beroepen

Voor de meest diverse technische professionals hebben wij mogelijkheden voor een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Onze specialisten helpen graag bij uw keuze om voor u de meest passende aansprakelijkheidsverzekering te selecteren.

Voor de meest diverse technische professionals hebben wij mogelijkheden voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. De mogelijkheden verschillen per beroepsgroep en zijn afhankelijk van uw afgeronde beroepsopleiding, relevante werkervaring en uw contractmanagement.

BAVspecialist Henst & Lunsen heeft het totaaloverzicht en is in staat u snel te voorzien van de meest passende beroepsaansprakelijkheidsverzekering. U kunt hier direct uw premie berekenen (verzekeraar Markel). Er zijn in beperkte mate standaard verzekeringen beschikbaar voor veel voorkomende technische beroepen die wij vaak binnen 1 werkdag kunnen offreren. Soms is maatwerk nodig bijvoorbeeld vanwege de aard van uw werkzaamheden, het benodigde dekkingsgebied, gewenste verzekeringslimieten of vanwege het niet kunnen toepassen van uw algemene voorwaarden.

Voorbeelden van beroepen uit de branche technische beroepen

Ieder beroep kent zijn eigen uitdagingen. Onze onafhankelijke (BAV) adviseurs kennen deze uitdagingen en weten daardoor exact waar men op moet letten bij het aanbieden van een passend voorstel. Eventueel aangevuld met uw persoonlijke wensen.

In het kort

Wat verzekert u met een beroepsaansprakelijk­heids­verzekering (BAV)

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is een verzekering die professionals beschermt tegen schadeclaims die voortvloeien uit fouten, nalatigheid, verkeerde adviezen, berekening, ontwerp of andere beroepsfouten tijdens de uitoefening van uw beroep. Naast vergoeding van door derden geleden financiële schade waarvoor u aansprakelijk bent is er ook vergoeding van juridisch verweerkosten en wettelijke rente.

Wel verzekerd

  • Door derden geleden financiële vermogensschade
  • Vergoeding van juridische verweerkosten bij aansprakelijkstelling
  • Vergoeding van wettelijke rente
  • Vergoeding schaderegelingskosten
  • Vergoeding bereddingskosten

Niet verzekerd

  • Opzet, fraude en vermogensdelicten
  • Bekende fouten
  • Aansprakelijkheid verhogende bedingen
  • Eigen geleden schade zoals honorariumgeschil

De voordelen van bavspecialist.nl

Onafhankelijk en marktbreed advies

De kernwaarde van onze dienstverlening is het bieden van onafhankelijk advies, waarbij we geen belang hebben bij de uitkomst van het advies.

Hierdoor kunt u altijd vertrouwen op objectieve en eerlijke begeleiding bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Snel, correct en grondig

Snelheid is een belangrijke factor in de hedendaagse (zakelijke) wereld, waarbij u steeds sneller moet kunnen inspelen op veranderingen en ontwikkelingen in de markt.

Wij begrijpen dit en streven altijd naar een snelle reactie, zonder dat dit ten koste gaat van de grondigheid en kwaliteit van het advies.

Professionele schadeafhandeling

Het afhandelen van schadeclaims kan een tijdrovend en complex proces zijn, waarbij veel kennis en ervaring vereist is. Bij de afhandeling kijken wij niet alleen naar de financiële vergoeding van de schade, maar ook naar andere aspecten zoals mogelijke juridische gevolgen.

U kunt erop vertrouwen dat de afhandeling van uw schadeclaims bij ons in goede handen is.