Tips voor selectie beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

Steeds meer zakelijke professionals (ZZP) worden door hun opdrachtgever verplicht om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Hoe kies je nu de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering en wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van de verschillende verzekeraars?

Steeds meer zakelijke professionals (ZZP) worden door hun opdrachtgever verplicht om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Hoe kies je nu de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering en wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van de verschillende verzekeraars?

Is er sprake van relevante werkervaring en opleiding binnen de te verzekeren activiteiten?

De meeste beroepsaansprakelijkheidsverzekeraars hanteren acceptatierichtlijnen en accepteren dus niet iedereen. Hierop zijn uitzonderingen. Verzekeraar Hiscox met haar pre priced proposals kent geen opleidings- en ervaringseis maar is hierdoor vaak iets duurder dan verzekeraars die wel kijken naar relevante opleiding en ervaring.

Is de beroepsomschrijving (hoedanigheid) van de te verzekeren werkzaamheden volledig?

De meeste verzekeraars hebben voor de veel voorkomende beroepen standaard premies ZZP BAV beschikbaar gesteld. Nadeel van deze standaard mogelijkheden is dat hiermee niet al uw activiteiten zijn verzekerd. Een voordeel is dat het offreren makkelijker en hierdoor (soms) sneller gaat. Een misverstand hierbij is dat maatwerk met exacte beschrijving van de werkzaamheden duurder is. Dit is vaak niet het geval, alleen duurt het iets langer voordat u de maatwerk offerte in huis hebt (gemiddeld 1-5 werkdagen).

Is inloopdekking gewenst voor reeds uitgevoerde werkzaamheden uit het verleden?

Sommige verzekeraars zoals HDI en Markel bieden standaard voor ZZP-ers beroepsaansprakelijkheidsverzekering volledige inloopdekking, ook als er geen sprake is van een voorliggende polis. Verzekeraar Hiscox biedt alleen inloopdekking als er sprake is van een voorliggende polis of indien u kiest voor 1 jaar inloopdekking tegen eenmalige betaling van 35% van de premie.

Is advies gewenst en van toepassing?

Er bestaan beperkte mogelijkheden voor ZZP-ers om direct een beroepsaansprakelijkheidsverzekering online af te sluiten. Vaak biedt men dit aan op basis van execution only dienstverlening waarbij u zelf de adviseur bent. Als er iets niet klopt is het uw eigen fout. Bij inschakeling van een adviseur ontstaat er een zorgplicht bij deze adviseur bij de zoektocht naar de best passende beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Meestal tegen exact dezelfde premie als op basis van execution only dienstverlening.


Even sparren met BAVspecialist geeft snel inzicht in de best haalbare keuze! Bel ons op 0342-401945 (kantoortijden) of stuur ons uw offerteverzoek 24/7.Meer nieuws over beroepsaansprakelijk­heids­verzekering­en

25-03-2024

Verbeteringen doorgevoerd in Hiscox Pre Priced Proposals (BAV)

Hiscox heeft de Pre-Priced Proposal (PPP) beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen verbeterd. Voor kleinere bedrijven is de premie concurrerender gemaakt en zijn enkele aanpassingen in voorwaarden en acceptatiebeleid doorgevoerd.

Lees verder
13-03-2024

Online offerte en aanvraagstraat beroepsaansprakelijkheid Markel

Direct uw Markel beroepsaansprakelijkheidsverzekering berekenen en afsluiten nu mogelijk via BAVspecialist.nl. De online offerte- en aanvraagstraat biedt mogelijkheden voor veel ondernemingen met een omzet tot € 1.000.000,-

Lees verder
11-03-2024

Hiscox verruimt omzetstaffels pre priced proposals (BAV)

Hiscox breidt de omzetstaffels uit voor haar Pre Priced Proposals (PPP) producten voor beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen. Verzekeringen die vallen onder de groei kunnen nu een omzet tot 2.500.000 euro binnen de PPP-propositie behouden.

Lees verder
06-03-2024

Nieuw bij AIG, Cyber, Beroeps- én Bedrijfsaansprakelijkheidsrisico in één dekking voor ICT ondernemers

Voor ICT-ondernemingen met een omzet tot €10M heeft AIG een nieuw totaal product ontwikkeld. Hierin combineren zij oplossingen voor cyberrisico's met beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsrisico's. Met hun ‘ICT Quotepad’ is een offerte eenvoudig en snel aan te vragen. Dat is nog eens makkelijk zakendoen!

Lees verder
06-03-2024

Markel lanceert nieuwe beroeps­aansprakelijkheidsverzekering voor mediabedrijven en -professionals

Markel Nederland lanceert vanaf 1 januari 2024 een beroepsaansprakelijkheidsverzekering die specifiek is ontwikkeld voor mediabedrijven en -professionals in Nederland. De doelgroep omvat onder meer media dienstverleners, uitgeverijen, mediaproductiebedrijven en content creators.

Lees verder