Markel lanceert nieuwe beroeps­aansprakelijkheidsverzekering voor mediabedrijven en -professionals

Markel Nederland lanceert vanaf 1 januari 2024 een beroepsaansprakelijkheidsverzekering die specifiek is ontwikkeld voor mediabedrijven en -professionals in Nederland. De doelgroep omvat onder meer media dienstverleners, uitgeverijen, mediaproductiebedrijven en content creators.

Markel Nederland biedt per 1 januari 2024 een beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan met een dekking specifiek ontwikkeld voor in Nederland gevestigde mediabedrijven en -professionals.

Doelgroep
Het product is bedoeld voor media dienstverleners (zoals bureaus op het gebied van marketing, reclame, communicatie en public relations), uitgeverijen, uitzenders, mediaproductiebedrijven (zoals producenten van (bedrijfs)video’s en (bioscoop)reclame) en content creators (zoals bloggers, podcasters, social media content creators en vloggers).

Dekking
De verzekering biedt een uitgebreide en op maat gemaakte dekking tegen aanspraken op schadevergoeding van derden als gevolg van handelen of nalaten binnen de verzekerde hoedanigheid.

Onder meer gedekt is vermogensschade die voortvloeit uit contractbreuk (wanprestatie), onbedoeld(e) aantasting van eer en goede naam, plagiaat, misleidende of ongeoorloofde vergelijkende reclame, schending van auteursrecht, inbreuk op andere intellectuele eigendomsrechten en handelen of nalaten in strijd met een verkregen licentie. Ook het niet erkennen van auteurschap en adviseren over en/of organiseren van promotiecampagnes en loyaliteitsprogramma’s valt onder de dekking.

Naast vergoeding van financieel nadeel biedt de verzekering een ruime regeling met betrekking tot de te vergoeden kosten. Onder meer meeverzekerd zijn de kosten van verweer bij een (dreigende) aansprakelijkstelling, bereddingskosten, rectificatiekosten, reconstructiekosten, rehabilitatiekosten en kosten voor de aanwezigheid bij een gerechtelijke procedure.

Verzekeraar Markel gaat hiermee onder meer de concurrentie aan met verzekeraar Hiscox die al langere tijd een propositie op de markt heeft voor marketing- en communicatieprofessionals. In tegenstelling tot Hiscox biedt verzekeraar Markel wel mogelijkheden voor maatwerk ook voor klein MKB tot 1.5 miljoen omzet.

Meer weten en direct een offerte aanvragen? of bel ons op 0342-401945!

Meer nieuws over beroepsaansprakelijk­heids­verzekering­en

06-03-2024

Nieuw bij AIG, Cyber, Beroeps- én Bedrijfsaansprakelijkheidsrisico in één dekking voor ICT ondernemers

Voor ICT-ondernemingen met een omzet tot €10M heeft AIG een nieuw totaal product ontwikkeld. Hierin combineren zij oplossingen voor cyberrisico's met beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsrisico's. Met hun ‘ICT Quotepad’ is een offerte eenvoudig en snel aan te vragen. Dat is nog eens makkelijk zakendoen!

Lees verder
11-03-2024

Hiscox verruimt omzetstaffels pre priced proposals (BAV)

Hiscox breidt de omzetstaffels uit voor haar Pre Priced Proposals (PPP) producten voor beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen. Verzekeringen die vallen onder de groei kunnen nu een omzet tot 2.500.000 euro binnen de PPP-propositie behouden.

Lees verder
13-03-2024

Online offerte en aanvraagstraat beroepsaansprakelijkheid Markel

Direct uw Markel beroepsaansprakelijkheidsverzekering berekenen en afsluiten nu mogelijk via BAVspecialist.nl. De online offerte- en aanvraagstraat biedt mogelijkheden voor veel ondernemingen met een omzet tot € 1.000.000,-

Lees verder
25-03-2024

Verbeteringen doorgevoerd in Hiscox Pre Priced Proposals (BAV)

Hiscox heeft de Pre-Priced Proposal (PPP) beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen verbeterd. Voor kleinere bedrijven is de premie concurrerender gemaakt en zijn enkele aanpassingen in voorwaarden en acceptatiebeleid doorgevoerd.

Lees verder
19-04-2024

Tips voor selectie beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

Steeds meer zakelijke professionals (ZZP) worden door hun opdrachtgever verplicht om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Hoe kies je nu de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering en wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van de verschillende verzekeraars?

Lees verder