Nationale Nederlanden beroepsaansprakelijkheid

Nationale Nederlanden heeft verzekeringsmogelijkheden voor onder andere: deurwaarders, incassobureaus, mediators, administratiekantoren en subsidie-adviseurs met in de basis alleen Nederland als dekkingsgebied. Daarnaast mag deze verzekeraar gezien worden als belangrijke aanbieder voor de (para) medische beroepen. Ook bij Nationale Nederlanden beschikt ons kantoor over een eigen agentschap. Per 1-1-2018 is Nationale Nederlanden gestopt met accepteren van accountants, advocaten en notarissen.

Verzekeraar Nationale Nederlanden is minder geschikt voor (beroeps) aansprakelijkheidsrisico's waar maatwerk wenselijk is. De vaker voorkomende beroepsrisico's zijn niet altijd concurrerend. Wel is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij Nationale Nederlanden te combineren in een Schadepakket Zakelijk waarmee pakketkorting kan worden gerealiseerd. Nationale Nederlanden hanteert strikte relevante opleidings- en ervaringseisen (afgerond HBO e/o WO) als acceptatierichtlijn beroepsaansprakelijkheid. De juridische verweerkosten en overige bereddingskosten maken deel uit van de verzekerde limiet waarbij in het geval van overschrijving van deze limiet een pro rata uitkering zal worden vergoed. Hiermee wijkt Nationale Nederlanden in negatieve zin af van de meeste overige marktpartijen. Ons kantoor heeft positieve ervaringen met Nationale Nederlanden voor wat betreft de schadebehandeling bij aansprakelijkstelling.   

Waar de meeste BAV verzekeraars kiezen voor ongelimiteerde opsomming van werkzaamheden binnen de verzekerde hoedanigheid kiest Nationale Nederlanden voor specifieke opsomming van werkzaamheden (art.18.2). Niet gedekt is aansprakelijkheid voor schade voorvloeiende uit het (verkeerd) gebruik van software. 

Polisvoorwaarden Nationale Nederlanden Administratiekantoren

In beginsel verlangt Nationale Nederlanden strikte toepassing van leverings-/uitvoeringsvoorwaarden ( art. 18.6B)

Polisvoorwaarden Nationale Nederlanden Zakelijke dienstverlening

 

Overzicht BAV verzekeraars


Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie ontvangen over beroepsaansprakelijkheid en wat bavspecialist.nl hier voor u in kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of bel met 0342 40 19 45. Wij helpen u graag verder!

Direct een offerte aanvragen

Voor een objectief advies bent u bij ons aan het juiste adres!