Risicobeheersing met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wentelt u niet alleen uw aansprakelijkheidsrisico's af. De vaak bijkomende juridisch verweerkosten, kosten van mediation en onderzoek en vergoeding van wettelijke rente vallen in beginsel ook onder de verzekeringsdekking. Zulks uiteraard na goedkeuring door de verzekeraar. De beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar heeft er zelf belang bij om voor het noodzakelijk juridisch verweer de allerbeste specialisten voor u in te zetten. Sommige verzekeraars bieden aanvullend een Vangnet voor Verweer dekking waarbij ook ongedekte evenementen onder dekking komen of zelfs een geschil tegen de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar onder de dekking valt.

Inperking van uw aansprakelijkheid

Via algemene of leveringsvoorwaarden kunt u naar redelijkheid en billijkheid uw aansprakelijkheid inperken. Dergelijke inperking van aansprakelijkheid biedt echter geen waterdichte bescherming. De rechter kan besluiten uw aansprakelijkheidinperking (exoneratiebeding) niet of slechts gedeeltelijk te respecteren!  Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering geeft ook bescherming als uw aansprakelijkheidsbeperkende clausules in contractvoorwaarden door een rechter geheel of gedeeltelijk worden vernietigd.

Opdrachtgevers dicteren steeds vaker de inkoopvoorwaarden bij het aangaan van een overeenkomst. In dergelijke gevallen is er soms geen enkele risicobeheersing en zijn uw algemene voorwaarden niet toepasbaar. Blijf alstublieft alert bij het ondertekenen van al uw contracten en doe gerust een beroep op de redelijkheid en billijkheid van opdrachtgever.  Bij twijfel kijken en denken we graag even met u mee!Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie ontvangen over beroepsaansprakelijkheid en wat bavspecialist.nl hier voor u in kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of bel met 0342 40 19 45. Wij helpen u graag verder!

Direct een offerte aanvragen

Voor een objectief advies bent u bij ons aan het juiste adres!