Juridisch contractmanagement beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Goed contractmanagement is een must en vervolgens aangevuld door een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Het voorkomen van geschillen begint met goede contractvoorwaarden en het goed toepassen van deze zonder hiermee uw verzekeringsdekking op het spel te zetten. Een verzekeringshiaat is snel denkbaar als u het contractmanagement niet serieus neemt en overmatig vertrouwt op uw verzekeringspolis. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zonder adequaat contractmanagement geeft schijnzekerheid....

Wij zijn u daarom graag van dienst met juridische expertise op het gebied van;

 • Beoordelen van algemene voorwaarden
 • Beoordelen van inkoopvoorwaarden
 • Onderhandeling met bemiddelingsbureaus op het gebied van inleenovereenkomsten
 • Toetsing van inkoopvoorwaarden in relatie tot uw verzekeringsdekking

Onze verzekerden kunnen kosteloos gebruik maken van een korte screening van de aansprakelijkheidsparagrafen bij een nieuwe overeenkomst van opdracht. Meer weten? Bel ons vrijblijvend op telefoonnummer 0342-401945 of stuur ons uw vragen per mail.

Een beroepsaansprakelijk­heids­verzekering specifiek voor uw branche

Iedere branche kent zijn eigen uitdagingen. Onze onafhankelijke (BAV) adviseurs kennen deze uitdagingen en weten daardoor exact waar men op moet letten bij het aanbieden van een passend voorstel. Eventueel aangevuld met uw persoonlijke wensen.

Ik ben erg goed geholpen door Henst &Lunsen. Ze zijn makkelijk bereikbaar en hielpen mij bij al mijn vragen. Goede en duidelijke communicatie waardoor ik via hun een verzekering heb kunnen afsluiten.

Reactie van Joas

Snel en vriendelijk. Dank aan Irma voor adequate opvolging.

Reactie van Gert van Kempen
In het kort

Wat verzekert u met een beroepsaansprakelijk­heids­verzekering (BAV)

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is een verzekering die professionals beschermt tegen schadeclaims die voortvloeien uit fouten, nalatigheid, verkeerde adviezen, berekening, ontwerp of andere beroepsfouten tijdens de uitoefening van uw beroep. Naast vergoeding van door derden geleden financiële schade waarvoor u aansprakelijk bent is er ook vergoeding van juridisch verweerkosten en wettelijke rente.

Wel verzekerd

 • Door derden geleden financiële vermogensschade
 • Vergoeding van juridische verweerkosten bij aansprakelijkstelling
 • Vergoeding van wettelijke rente
 • Vergoeding schaderegelingskosten
 • Vergoeding bereddingskosten

Niet verzekerd

 • Opzet, fraude en vermogensdelicten
 • Bekende fouten
 • Aansprakelijkheid verhogende bedingen
 • Eigen geleden schade zoals honorariumgeschil

De voordelen van bavspecialist.nl

Onafhankelijk en marktbreed advies

De kernwaarde van onze dienstverlening is het bieden van onafhankelijk advies, waarbij we geen belang hebben bij de uitkomst van het advies.

Hierdoor kunt u altijd vertrouwen op objectieve en eerlijke begeleiding bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Snel, correct en grondig

Snelheid is een belangrijke factor in de hedendaagse (zakelijke) wereld, waarbij u steeds sneller moet kunnen inspelen op veranderingen en ontwikkelingen in de markt.

Wij begrijpen dit en streven altijd naar een snelle reactie, zonder dat dit ten koste gaat van de grondigheid en kwaliteit van het advies.

Professionele schadeafhandeling

Het afhandelen van schadeclaims kan een tijdrovend en complex proces zijn, waarbij veel kennis en ervaring vereist is. Bij de afhandeling kijken wij niet alleen naar de financiële vergoeding van de schade, maar ook naar andere aspecten zoals mogelijke juridische gevolgen.

U kunt erop vertrouwen dat de afhandeling van uw schadeclaims bij ons in goede handen is.

Verzekeraars van beroepsaansprakelijk­heids­verzekering­en (BAV)

Bij het maken van de offerte voor uw beroepsaansprakelijk­heids­verzekering maken we een onafhankelijke vergelijking van de mogelijkheden die door de (BAV) verzekeraars waar we mee samenwerken worden aangeboden.