Een Beroepsaansprakelijk­heids­verzekering voor de aanbestedingsadviseur

Advies en begeleiding bij (Europese) aanbestedingen Ondernemen betekent risico’s nemen. Welke risico’s loopt u, als u aan de slag gaat met uw opdracht? Welke risico beperkende maatregelen kunt u nemen? En hoe kunt u zich het beste verzekeren tegen een aansprakelijkheidsclaim?

Aanbestedingsadviseur -

Advies en begeleiding bij (Europese) aanbestedingen

Ondernemen betekent risico’s nemen. Welke risico’s loopt u, als u aan de slag gaat met uw opdracht? Welke risico beperkende maatregelen kunt u nemen? En hoe kunt u zich het beste verzekeren tegen een aansprakelijkheidsclaim?

Aansprakelijkheid voor beroepsfouten aanbestedingsadviseur
Iedereen laat weleens een steekje vallen. Ook in uw branche komen fouten, vergissingen of onzorgvuldigheden voor- hoe groot de omvang ook is- soms kan dit grote financiële consequenties hebben voor u en uw klanten.

U kunt hierbij denken aan fouten in het opstellen van een aanbestedingsleidraad of monitoring van het aanbestedingstraject. Andere voorbeelden zijn mislopen van een aanbestedingstraject of onjuistheden in de aanbestedingsdocumenten. Uiteindelijk blijft het allemaal mensen werk en waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Helaas zal dit in sommige situaties leiden tot een aansprakelijkheidsclaim tegen uw bedrijf, ongeacht wie de veroorzaker van de fout is binnen uw onderneming.

Preventiemaatregelen
Uiteindelijk wilt u voorkomen dat uw relaties met uw klanten verstoort raken als gevolg van een schadeclaim. U kunt een aantal maatregelen treffen om de risico’s op een aansprakelijkstelling zo veel mogelijk te beperken.

 • Nauwkeurige beschrijving van de opdracht in de offerte en/of overeenkomst van opdracht.
 • Het (laten) opstellen van algemene voorwaarden.
 • Verstrekken van uw algemene voorwaarden aan uw klanten.
 • Afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Wij informeren u graag over uw verzekeringsmogelijkheden als aanbestedingsadviseur! Neemt u contact met ons op via telefoonnummer 0342-401945 of stuur ons uw offerteverzoek.

Een beroepsaansprakelijk­heids­verzekering specifiek voor uw branche

Iedere branche kent zijn eigen uitdagingen. Onze onafhankelijke (BAV) adviseurs kennen deze uitdagingen en weten daardoor exact waar men op moet letten bij het aanbieden van een passend voorstel. Eventueel aangevuld met uw persoonlijke wensen.

Voor mijn AOV ben ik zeer kundig en prettig geadviseerd door Rob Wolters. Ik had geen tot weinig kennis van een AOV. Er is uitgebreid de tijd genomen om mij alles uit te leggen en daardoor kon ik een weloverwogen keuze maken.

Reactie van Jeroen

Ik ben erg goed geholpen door Henst &Lunsen. Ze zijn makkelijk bereikbaar en hielpen mij bij al mijn vragen. Goede en duidelijke communicatie waardoor ik via hun een verzekering heb kunnen afsluiten.

Reactie van Joas
In het kort

Wat verzekert u met een beroepsaansprakelijk­heids­verzekering (BAV)

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is een verzekering die professionals beschermt tegen schadeclaims die voortvloeien uit fouten, nalatigheid, verkeerde adviezen, berekening, ontwerp of andere beroepsfouten tijdens de uitoefening van uw beroep. Naast vergoeding van door derden geleden financiële schade waarvoor u aansprakelijk bent is er ook vergoeding van juridisch verweerkosten en wettelijke rente.

Wel verzekerd

 • Door derden geleden financiële vermogensschade
 • Vergoeding van juridische verweerkosten bij aansprakelijkstelling
 • Vergoeding van wettelijke rente
 • Vergoeding schaderegelingskosten
 • Vergoeding bereddingskosten

Niet verzekerd

 • Opzet, fraude en vermogensdelicten
 • Bekende fouten
 • Aansprakelijkheid verhogende bedingen
 • Eigen geleden schade zoals honorariumgeschil

De voordelen van bavspecialist.nl

Onafhankelijk en marktbreed advies

De kernwaarde van onze dienstverlening is het bieden van onafhankelijk advies, waarbij we geen belang hebben bij de uitkomst van het advies.

Hierdoor kunt u altijd vertrouwen op objectieve en eerlijke begeleiding bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Snel, correct en grondig

Snelheid is een belangrijke factor in de hedendaagse (zakelijke) wereld, waarbij u steeds sneller moet kunnen inspelen op veranderingen en ontwikkelingen in de markt.

Wij begrijpen dit en streven altijd naar een snelle reactie, zonder dat dit ten koste gaat van de grondigheid en kwaliteit van het advies.

Professionele schadeafhandeling

Het afhandelen van schadeclaims kan een tijdrovend en complex proces zijn, waarbij veel kennis en ervaring vereist is. Bij de afhandeling kijken wij niet alleen naar de financiële vergoeding van de schade, maar ook naar andere aspecten zoals mogelijke juridische gevolgen.

U kunt erop vertrouwen dat de afhandeling van uw schadeclaims bij ons in goede handen is.

Verzekeraars van beroepsaansprakelijk­heids­verzekering­en (BAV)

Bij het maken van de offerte voor uw beroepsaansprakelijk­heids­verzekering maken we een onafhankelijke vergelijking van de mogelijkheden die door de (BAV) verzekeraars waar we mee samenwerken worden aangeboden.