Een Beroepsaansprakelijk­heids­verzekering voor de bewindvoerder

Een bewindvoerder (beschermingsbewindvoerder) beheert het geld en de goederen van de betrokkene. Beschermingsbewind kan wegens verkwisting of het hebben van problematische schulden worden ingesteld. Deze bewinden staan in het openbare curatele- en bewindregister. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor bewindvoerders is verplicht en dient te voldoen aan de kwaliteitseisen CBM zoals ingesteld door het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM.

Een bewindvoerder (beschermingsbewindvoerder) beheert het geld en de goederen van de betrokkene. Beschermingsbewind kan wegens verkwisting of het hebben van problematische schulden worden ingesteld. Deze bewinden staan in het openbare curatele- en bewindregister. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor bewindvoerders is verplicht en dient te voldoen aan de kwaliteitseisen CBM zoals ingesteld door het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM.

Aansprakelijkheid voor beroepsfouten
Iedereen laat weleens een steekje vallen. Ook in uw beroep komen fouten, vergissingen of onzorgvuldigheden voor Dit kan grote financiële consequenties hebben voor u en uw clienten.

Preventiemaatregelen
Uiteindelijk wilt u voorkomen dat uw relaties met uw clienten verstoort raken als gevolg van een schadeclaim. U kunt een aantal maatregelen treffen om de risico’s op een aansprakelijkstelling zo veel mogelijk te beperken.

 • Nauwkeurige beschrijving van de opdracht in de offerte en/of overeenkomst van opdracht.
 • Het hanteren van algemene voorwaarden
 • Verstrekken van uw algemene voorwaarden aan uw klanten.
 • Afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (verplicht voor bewindvoerders)

De premie beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een bewindvoerder start bij € 600,- bij een verzekerde limiet van € 500.000,- maximaal per aanspraak en € 1.000.000,- maximaal per verzekeringsjaar (conform richtlijnen Kwaliteitsbureau).

Wij informeren u graag over uw verzekeringsmogelijkheden! Neemt u contact met ons op via telefoonnummer 0342-401945 of stuur ons uw offerteverzoek. Vraag hier uw offerte beroepsaansprakelijkheidsverzekering als bewindvoerder.

Een beroepsaansprakelijk­heids­verzekering specifiek voor uw branche

Iedere branche kent zijn eigen uitdagingen. Onze onafhankelijke (BAV) adviseurs kennen deze uitdagingen en weten daardoor exact waar men op moet letten bij het aanbieden van een passend voorstel. Eventueel aangevuld met uw persoonlijke wensen.

Op zoek naar een tussenpersoon voor een AOV aanvraag kwam ik Henst& Lunsten tegen, waar hele goede reviews stonden. Kortgezegd was geen woord gelogen. Ben uitstekend geholpen door Rob Wolters. Alles wat je zoekt bij een dergelijke dienstverlener: Vakbekwaam + snelle en goede communicatie. Zeker een aanrader!

Reactie van Ronald Rasser

Er zijn maar weinig partijen waarvan ik zeker weet dat alles goed geregeld wordt als ik het uitbesteed. Hensen & Lunsen is er daar één van. Hun advies is altijd goed, er wordt ook altijd meegedacht op alle mogelijke manieren en ze zijn super snel. Bob wederom heel erg bedankt voor jouw hulp!

Reactie van Lotte van de Wetering
In het kort

Wat verzekert u met een beroepsaansprakelijk­heids­verzekering (BAV)

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is een verzekering die professionals beschermt tegen schadeclaims die voortvloeien uit fouten, nalatigheid, verkeerde adviezen, berekening, ontwerp of andere beroepsfouten tijdens de uitoefening van uw beroep. Naast vergoeding van door derden geleden financiële schade waarvoor u aansprakelijk bent is er ook vergoeding van juridisch verweerkosten en wettelijke rente.

Wel verzekerd

 • Door derden geleden financiële vermogensschade
 • Vergoeding van juridische verweerkosten bij aansprakelijkstelling
 • Vergoeding van wettelijke rente
 • Vergoeding schaderegelingskosten
 • Vergoeding bereddingskosten

Niet verzekerd

 • Opzet, fraude en vermogensdelicten
 • Bekende fouten
 • Aansprakelijkheid verhogende bedingen
 • Eigen geleden schade zoals honorariumgeschil

De voordelen van bavspecialist.nl

Onafhankelijk en marktbreed advies

De kernwaarde van onze dienstverlening is het bieden van onafhankelijk advies, waarbij we geen belang hebben bij de uitkomst van het advies.

Hierdoor kunt u altijd vertrouwen op objectieve en eerlijke begeleiding bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Snel, correct en grondig

Snelheid is een belangrijke factor in de hedendaagse (zakelijke) wereld, waarbij u steeds sneller moet kunnen inspelen op veranderingen en ontwikkelingen in de markt.

Wij begrijpen dit en streven altijd naar een snelle reactie, zonder dat dit ten koste gaat van de grondigheid en kwaliteit van het advies.

Professionele schadeafhandeling

Het afhandelen van schadeclaims kan een tijdrovend en complex proces zijn, waarbij veel kennis en ervaring vereist is. Bij de afhandeling kijken wij niet alleen naar de financiële vergoeding van de schade, maar ook naar andere aspecten zoals mogelijke juridische gevolgen.

U kunt erop vertrouwen dat de afhandeling van uw schadeclaims bij ons in goede handen is.

Verzekeraars van beroepsaansprakelijk­heids­verzekering­en (BAV)

Bij het maken van de offerte voor uw beroepsaansprakelijk­heids­verzekering maken we een onafhankelijke vergelijking van de mogelijkheden die door de (BAV) verzekeraars waar we mee samenwerken worden aangeboden.