Een Beroepsaansprakelijk­heids­verzekering voor de gedelegeerd projectontwikkelaar burgerlijke en utiliteitsbouw

Als gedelegeerd projectontwikkelaar burgerlijke en utiliteitsbouw kunt u o.a. aansprakelijk worden gesteld voor geleden vermogensschade. Dit risico dekt u af met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Als gedelegeerd projectontwikkelaar burgerlijke en utiliteitsbouw kunt u o.a. aansprakelijk worden gesteld voor geleden vermogensschade. Dit risico dekt u af met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Aansprakelijkheid voor beroepsfouten
Iedereen laat weleens een steekje vallen. Ook in uw beroep komen fouten, vergissingen of onzorgvuldigheden voor Dit kan grote financiële consequenties hebben voor u en uw opdrachtgevers.

Preventiemaatregelen
Uiteindelijk wilt u voorkomen dat uw relaties met uw klanten verstoort raken als gevolg van een schadeclaim. U kunt een aantal maatregelen treffen om de risico’s op een aansprakelijkstelling zo veel mogelijk te beperken.

 • Nauwkeurige beschrijving van de opdracht in de offerte en/of overeenkomst van opdracht.
 • Het hanteren van goede algemene voorwaarden (bijvoorbeeld DNR 2011)
 • Verstrekken van uw algemene voorwaarden aan uw klanten.
 • Afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Wij informeren u graag over de verzekeringsmogelijkheden! Afhankelijk van de wijze van contracteren is de premie vanaf € 850,- per jaar exclusief 21% assurantiebelasting.

Neemt u contact met ons op via telefoonnummer 0342-401945 of Klik hier voor uw verzekeringsvoorstel beroepsaansprakelijkheid.

Een beroepsaansprakelijk­heids­verzekering specifiek voor uw branche

Iedere branche kent zijn eigen uitdagingen. Onze onafhankelijke (BAV) adviseurs kennen deze uitdagingen en weten daardoor exact waar men op moet letten bij het aanbieden van een passend voorstel. Eventueel aangevuld met uw persoonlijke wensen.

Ik heb het regelen van de AOV lang voor me uitgeschoven en raakte door de bomen snel het bos kwijt in alle mogelijkheden. Rob Wolters heeft mij uiteindelijk uitstekend geholpen met al mijn vragen en soms een hulpvaardig duwtje in de rug. Ik heb nu een AOV gecombineerd met een Broodfonds en denk dat ik mijn risico's daarmee afdoende heb afgedekt. Veel dank voor het meedenken en uitzoeken van alle mogelijkheden! Arjan

Reactie van arjan van vembde

Zeer content met de goede service heldere en kundige uitleg. Hierdoor is het verzorgen van mijn AOV spoedig geregeld, waarvoor mijn dank!

Reactie van Taco
In het kort

Wat verzekert u met een beroepsaansprakelijk­heids­verzekering (BAV)

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is een verzekering die professionals beschermt tegen schadeclaims die voortvloeien uit fouten, nalatigheid, verkeerde adviezen, berekening, ontwerp of andere beroepsfouten tijdens de uitoefening van uw beroep. Naast vergoeding van door derden geleden financiële schade waarvoor u aansprakelijk bent is er ook vergoeding van juridisch verweerkosten en wettelijke rente.

Wel verzekerd

 • Door derden geleden financiële vermogensschade
 • Vergoeding van juridische verweerkosten bij aansprakelijkstelling
 • Vergoeding van wettelijke rente
 • Vergoeding schaderegelingskosten
 • Vergoeding bereddingskosten

Niet verzekerd

 • Opzet, fraude en vermogensdelicten
 • Bekende fouten
 • Aansprakelijkheid verhogende bedingen
 • Eigen geleden schade zoals honorariumgeschil

De voordelen van bavspecialist.nl

Onafhankelijk en marktbreed advies

De kernwaarde van onze dienstverlening is het bieden van onafhankelijk advies, waarbij we geen belang hebben bij de uitkomst van het advies.

Hierdoor kunt u altijd vertrouwen op objectieve en eerlijke begeleiding bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Snel, correct en grondig

Snelheid is een belangrijke factor in de hedendaagse (zakelijke) wereld, waarbij u steeds sneller moet kunnen inspelen op veranderingen en ontwikkelingen in de markt.

Wij begrijpen dit en streven altijd naar een snelle reactie, zonder dat dit ten koste gaat van de grondigheid en kwaliteit van het advies.

Professionele schadeafhandeling

Het afhandelen van schadeclaims kan een tijdrovend en complex proces zijn, waarbij veel kennis en ervaring vereist is. Bij de afhandeling kijken wij niet alleen naar de financiële vergoeding van de schade, maar ook naar andere aspecten zoals mogelijke juridische gevolgen.

U kunt erop vertrouwen dat de afhandeling van uw schadeclaims bij ons in goede handen is.

Verzekeraars van beroepsaansprakelijk­heids­verzekering­en (BAV)

Bij het maken van de offerte voor uw beroepsaansprakelijk­heids­verzekering maken we een onafhankelijke vergelijking van de mogelijkheden die door de (BAV) verzekeraars waar we mee samenwerken worden aangeboden.