beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) voor ZZP'ers

Veel ZZP'ers zijn actief in de branches:

  • Zakelijke dienstverlening
  • Technische - adviserende beroepen
  • Medische en paramedische beroepen

Bent u  als ZZP'er actief in de bovengenoemde branches?

Zorg allereerst voor goede algemene voorwaarden. Wees voorzichtig met het knippen en plakken op andermans leveringsvoorwaarden! Afhankelijk van uw specifieke werkzaamheden, opdrachtgevers en werkgebied zijn er standaard voorwaarden beschikbaar bijvoorbeeld via de Kamer van Koophandel. Wij adviseren u echter altijd om uw algemene voorwaarden op juistheid en actualiteit te laten toetsen door een jurist. Ons kantoor kan u ook op juridisch gebied snel en effectief ondersteunen.

Het hebben van leveringsvoorwaarden alleen is niet voldoende. Zorg ervoor dat u op de juiste wijze kunt reproduceren dat uw opdrachtgever(s) ook daadwerkelijk uw voorwaarden hebben ontvangen. De opdrachtverwerving of verstrekking loopt voor veel ZZP'ers via intermediairs. In dergelijke situaties zijn vrijwel altijd de contractvoorwaarden van het intermediair van toepassing. Blijf ook dan alert bij het ondertekenen van contracten en doe gerust een beroep op de redelijkheid en billijkheid van het bemiddelingsbureau. Vaak is het hebben van adequate verzekeringsdekking een contractuele verplichting!

Tip 1 voor de ZZP'er: Combineer uw bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Weet dat u voor een losse verzekering meer aan premie kwijt bent? Combineer daarom uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. U bent voordeliger uit en  bovendien voorkomt dit onderling afschuiven tussen beroepsaansprakelijkheidverzekeraar en de bedrijfsaansprakelijkheidverzekeraar.

Wilt u weten wat een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kost? Kijk hier en binnen een paar muisklikken heeft u een goede premie indicatie!

Tip 2 voor de ZZP'er:  Bepaal uw maximale (beroeps)aansprakelijkheid óók indien er sprake is van een modelovereenkomst.

Het is toegestaan uw aansprakelijkheid naar redelijkheid en billijkheid te limiteren binnen de modelovereenkomst. U voorkomt hiermee mogelijk onvoldoende verzekerd te zijn met uw aansprakelijkheidsverzekering. Helderheid vooraf op dit punt voorkomt (financiële) ellende. Door uw aansprakelijkheid contractueel te limiteren kunt u volstaan met een lagere verzekerde limiet. Dat scheelt u weer verzekeringspremie.

Tip 3 voor de ZZP'er:  Schakelt u weleens een collega ZZP'er die hetzelfde soort werkzaamheden als u verricht?  

Zorg dan dat ook de bedrijfsaansprakelijkheid (AVB) is meeverzekerd op uw polis. Leg schriftelijk vast dat deze "externe derde" zelf adequate verzekeringsdekking moet hebben. De door u ingeschakelde ZZP-er kan immers ook zelf rechtstreeks worden aangesproken. Door hierop te wijzen beschermt u tevens uzelf.

Tip 4 voor de ZZP'er:  Doe uzelf niet tekort. Een goed advies maakt uw premie niet duurder maar voorkomt wél teleurstelling bij een schadeclaim.  Vraag daarom uw offerte op bij BAVspecialist.nl  of bel ons op 0342-401945Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie ontvangen over beroepsaansprakelijkheid en wat bavspecialist.nl hier voor u in kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of bel met 0342 40 19 45. Wij helpen u graag verder!

Direct een offerte aanvragen

Voor een objectief advies bent u bij ons aan het juiste adres!