Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV): Maatwerk voor het MKB

Onze specialisten beschikken over zeer ruime ervaring om complexere MKB beroepsaansprakelijkheidsrisico’s als maatwerk te onderschrijven.

Bij veel verzekeraars moet uw bedrijf voor uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering vaak precies in een hokje passen. Veel bedrijven zijn echter lastig te categoriseren waardoor het leveren van maatwerk uitermate wenselijk is.

Onze specialisten beschikken over zeer ruime ervaring om complexere beroepsaansprakelijkheidsrisico’s als maatwerk te onderschrijven en bovendien hebben wij toegang tot alle beroepsaansprakelijkheidsverzekeraars in Nederland. Wij weten precies welke verzekeraar de juiste mogelijkheden biedt voor uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Dit is ons dagelijks werk.

Maatwerk hoeft uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering helemaal niet duurder te maken. Een juiste beschrijving van de verzekerde hoedanigheid voorkomt dat een gedeelte van uw beroepsactiviteiten niet onder de verzekeringsdekking valt.

De noodzaak voor maatwerk beroepsaansprakelijkheidsverzekering ontstaat door;

 • Specialistische beroepsactiviteiten
 • Contracteisen vanuit opdrachtgever
 • Uitbreiding met werkmaatschappijen / uitbreiding beroepsactiviteiten
 • Grote fluctuaties in omzet
 • Noodzakelijke uitbreiding van het dekkingsgebied
 • Hogere gerealiseerde omzet ( boven € 1.000.000,-)
 • Hogere benodigde verzekerde limieten

Bestaande MKB bedrijven die al jaren hun beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebben afgedekt doen er verstandig aan door ons een second opinie te laten uitvoeren. Wij kijken graag of er optimalisatie haalbaar is qua dekking, voorwaarden en premiestelling (no cure no pay).

Om u te kunnen voorzien van een maatwerkvoorstel beroepsaansprakelijkheidsverzekering vragen wij u hier uw offerteverzoek zo volledig mogelijk in te vullen. Bij afwijkende contracteisen vragen wij ook een kopie van de overeenkomst van opdracht te uploaden.

Stel ons uw vragen per mail of neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 0342-401945.

Een beroepsaansprakelijk­heids­verzekering specifiek voor uw branche

Iedere branche kent zijn eigen uitdagingen. Onze onafhankelijke (BAV) adviseurs kennen deze uitdagingen en weten daardoor exact waar men op moet letten bij het aanbieden van een passend voorstel. Eventueel aangevuld met uw persoonlijke wensen.

Zeer klantvriendelijk, zorgvuldig advies en prettig telefonisch contact. Bedankt voor de goede en zeer snelle service!

Reactie van Ilja Arends-Leppers

Hele prettige en professionele advisering. Highly recommended!

Reactie van Jaap van Raalte
In het kort

Wat verzekert u met een beroepsaansprakelijk­heids­verzekering (BAV)

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is een verzekering die professionals beschermt tegen schadeclaims die voortvloeien uit fouten, nalatigheid, verkeerde adviezen, berekening, ontwerp of andere beroepsfouten tijdens de uitoefening van uw beroep. Naast vergoeding van door derden geleden financiële schade waarvoor u aansprakelijk bent is er ook vergoeding van juridisch verweerkosten en wettelijke rente.

Wel verzekerd

 • Door derden geleden financiële vermogensschade
 • Vergoeding van juridische verweerkosten bij aansprakelijkstelling
 • Vergoeding van wettelijke rente
 • Vergoeding schaderegelingskosten
 • Vergoeding bereddingskosten

Niet verzekerd

 • Opzet, fraude en vermogensdelicten
 • Bekende fouten
 • Aansprakelijkheid verhogende bedingen
 • Eigen geleden schade zoals honorariumgeschil

De voordelen van bavspecialist.nl

Onafhankelijk en marktbreed advies

De kernwaarde van onze dienstverlening is het bieden van onafhankelijk advies, waarbij we geen belang hebben bij de uitkomst van het advies.

Hierdoor kunt u altijd vertrouwen op objectieve en eerlijke begeleiding bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Snel, correct en grondig

Snelheid is een belangrijke factor in de hedendaagse (zakelijke) wereld, waarbij u steeds sneller moet kunnen inspelen op veranderingen en ontwikkelingen in de markt.

Wij begrijpen dit en streven altijd naar een snelle reactie, zonder dat dit ten koste gaat van de grondigheid en kwaliteit van het advies.

Professionele schadeafhandeling

Het afhandelen van schadeclaims kan een tijdrovend en complex proces zijn, waarbij veel kennis en ervaring vereist is. Bij de afhandeling kijken wij niet alleen naar de financiële vergoeding van de schade, maar ook naar andere aspecten zoals mogelijke juridische gevolgen.

U kunt erop vertrouwen dat de afhandeling van uw schadeclaims bij ons in goede handen is.

Verzekeraars van beroepsaansprakelijk­heids­verzekering­en (BAV)

Bij het maken van de offerte voor uw beroepsaansprakelijk­heids­verzekering maken we een onafhankelijke vergelijking van de mogelijkheden die door de (BAV) verzekeraars waar we mee samenwerken worden aangeboden.